Tåler Snøhøvelen noe?

-Ja. Du skal være meget brutal før du i det hele tatt klarer å ødelegge skaftet/skjæret. PVC duken som snøen sklir ned på er veldig solid, men kan selvsagt få rifter om du drar den over spiker, skarpe kanter på ødelagte takrenner eller lignende. PVC duken kan ved uhell repareres/skjøtes med riktig lim. eller byttes i sin helhet. PVC duken kan også bestilles i lengre lengde ved behov.

Det er så langt opp til taket mitt, kan jeg bruke Snøhøvel da?

-Ja, du kan stå på bakken med ekstra langt skaft, eller du kan stå på stige eller lift. Det går også å stå på mønet og bruke den ovenfra. Husk sikringsutstyr. Du slipper uansett å klatre rundt på taket. Du får kjøpt forlengningsskaft á 2 meter. Skaftet er meget stabilt, så du kan skjøte det til å bli så langt som du trenger det.

Hvor dyp snø takler den?

-Vi har brukt den i over 2 meter snø. Dybden har ingenting å si. Det er konsistensen som teller. Det letteste er å ta det lagvis fra toppen.

Fungerer den bare i nysnø?

-Nei, så lenge snøen er så løs at den ikke bærer vekten av en person fungerer Snøhøvelen aller best. Denne snøhøvelen klarer fint å skjære igjennom skaresnø. Er det hardere snø blir det selvsagt tyngre å skjære igjennom. Da kan det være en fordel å skjære mindre biter, for mindre motstand. Men det er ingen is hakke.

Kan Snøhøvelen skade taket?

-Nei, ikke ved normal bruk. Du har god kontroll på snøhøvelen, slik at du lar det bli igjen ca 10 – 20 cm snø så du ikke skader feks tak papp.

Taket mitt har nesten ikke helling. Kan jeg bruke Snøhøvelen?

-Ja, du kan bruke den ned til ca 5 graders helling. PVC duken er solid og veldig glatt, så snøen trenger nesten ikke helling før den rutsjer nedover av tyngdekraften.