Forsikringsselskapet ditt tar ofte ikke ansvar for skader på ditt hus, hytte, bil eller familie hvis skaden skjer på grunn av snø som raser ned fra taket. Med den revolusjonerende Snøhøvelen er det lettere og tryggere å fjerne snø fra taket enn du noen gang har gjort før. Årlig får forsikringsbransjen et stort antall krav som følge av skader på tak.

Den skyldige er ofte våt og tung snø som blir liggende å trykke til underlaget gir etter. Mange kvier seg for å måke på taket, det kan være både tungt og farlig. Snøhøvel gjør det hele mye lettere. Våt snø med en dybde på 50 centimeter vil kunne veie 400 kg per kvadratmeter. Det kan gi en vekt på 12 tonn på et tak på 30 kvm. Hus bygd før 1979 tåler en snømengde på 150 kg snø per kvadratmeter.Nyere hus tåler noe mer.

Forsikringsbransjen advarer mot at væromslag kan gi ødelagte tak eller bygninger som kollapser. Slike skader dekkes vanligvis av forsikringen, men den enkelte eier er likevel ansvarlig for å måke. Faresignaler man bør være oppmerksomme på er knirk og smell, samt at dører og vinduer går tregere. Det kan bety at snøen på taket er for tung og at det må snøhøvles. I vintrene i 2006 og 2007 ble det registrert skader på hus og hytter for 100 millioner kroner. Samtidig er jobben med å måke takene med spade i seg selv risikofylt. Med snøhøvel gjør du dette mye enklere og tryggere. Unngå uforutsette utgifter. Finn ut når du må måke taket. Kanskje det er nå?